2018

Eind mei zijn directeur Edward, juf Sanne, juf Anne en bestuurslid/ouder Jurgen als ‘tussengroep’ naar Oeganda geweest. Zij hebben in een week tijd enorm veel kunnen realiseren in Kibuye Village, waar de school van Arise and Shine staat.

De reis startte met een gesprek met Moses, de aannemer, en Sharon, eigenaresse van Arise and Shine. Het plan was om 3 gebouwen met totaal 9 klaslokalen helemaal af te maken. Vloeren verharden, muren afsmeren, ramen en deuren plaatsen en een soort veranda om de gebouwen maken.

Er was maar 1 week de tijd, maar Moses had veel mensen uit het dorp gemobiliseerd en ze zijn met een kleine 50 man aan de slag gegaan. Trucks met materialen reden af en aan en er werd dag en nacht gewerkt! Het is dan ook voor 90% gelukt om alles af te krijgen. Begin juni is de laatste 10% afgerond.

Naast het grote bouwproject hebben we ook stof gekocht voor schooluniformen. Bij de school zit ook een naaiatelier en maken vrouwen die daar wonen alle uniformen voor de kinderen. Zodra de stof arriveerde bij de vrouwen werd en gezongen en gedanst! Zo blij waren ze hier mee!
Anne en Sanne mochten helpen met het opmeten van de kinderen voor de maten van de uniformen.

Edward en Jürgen hebben mooie gesprekken gevoerd met de directeur (Levi) van de school over toekomstige projecten en we zijn allemaal gezegend door Levi.