2019

Op 22 februari vertrokken wij met gezonde spanning naar Kampala (Uganda). De taxichauffeur stond ons al op te wachten en bepakt en bezakt vertrokken we naar Jinja. Daar logeerden wij in het guesthouse van Arise and Shine, waar we nog een dag de tijd hadden om alles voor te bereiden voor ons vertrek naar Kibuye. De plaats waar de school staat en waar we de komende dagen aan de slag willen gaan, om het schoolgebouw (drie lokalen) af te maken.

Hier wordt een deel van het geld wat opgehaald is bij de sponsorloop van de kinderen van KC ’t Wikveld aan besteed. Wederom bepakt en bezakt (met 150 liter water) vertrokken we heel vroeg opgepropt met 13 personen in een busje richting Kibuye. We werden daar met open armen ontvangen. We werden naar onze slaapplaatsen gebracht (lees hutjes), waar we ons even op konden frissen (zonder water met Kruidvat doekjes 😉).

We zijn toen gaan inventariseren wat we allemaal nog konden doen en wat we daarvoor nodig hadden. Grondverf hadden we al bij ons, dus zijn we begonnen met het schilderen van het schoolgebouw. Daarnaast hadden we natuurlijk de etuitjes bij ons die de kinderen van KC ‘t Wikveld versierd hadden en die zijn verdeeld onder de kinderen.

Na twee warme nachten in de rimboe vertrokken we weer met een volle bus naar Jinja, waar we stof gekocht hebben om uniformen te laten maken voor 80 leerlingen. Ook hebben we voet- en volleyballen gekocht voor op het grote speelveld en blauwe verf om het gebouw verder af te maken. Inmiddels was ook de eerste lading van het schoolmeubilair (lees houten lessenaartjes) binnen.

Ook deze zijn gekocht met het geld van de sponsorloop. Dit zagen wij toen we weer terugkwamen in Kibuye. We waren nog niet helemaal klaar met de laatste wand van het gebouw en we hebben hard gewerkt (ook de taxichauffeurs) om dit voor elkaar te krijgen. ’s Avonds werden we verrast met een heerlijke BBQ en konden we genieten van een aantal optredens. De volgende dag hebben we onze ‘handtekening’ nog op de muur van de vorige delegatie gezet, nog wat dingen afgewerkt en toen zijn we weer vertrokken naar Jinja.

De tijd was erg snel gegaan, het was alweer voorbij!

We hebben ontzettend genoten en veel ervaringen/indrukken opgedaan!

Uganda Crew KC ‘t Wikveld 2019

Amber, Willem, Mayra, Joris, Joost, Marleen, Mandy, Wendy, Hilde en Dorinda