Samenwerking Kumbatio

De samenwerking met Kumbatio is bijzonder: twee Empelse stichtingen: Wikveld4Africa en Kumbatio. Voor kinderen in Kenia door kinderen in Empel. De visie van stichting Kumbatio (betekent ‘omhelzing’ in het Swahili) is een heel krachtige voor kinderen waar ook ter wereld: 

Ieder kind waar ook ter wereld heeft recht op en verdient het om in een veilig en liefdevol ‘thuis’ op te kunnen groeien met uitzicht op een waardevolle toekomst waarbij het belang van het kind altijd voorop staat.

Zij benaderen deze visie zoveel mogelijk door het leren van zelfredzaam zijn door het verstevigen van de basis van het leven van kinderen die geen ‘veilig thuis’ hebben. Dit doen wij door in basishoeften te voorzien, de nodige aandacht, zorg en liefde te geven, de kans te geven hun trauma’s te verwerken, onderwijs te laten volgen en de band met hun familie sterker te maken door de fysieke en mentale situatie te verbeteren. Dit vindt allemaal plaats wanneer een kind is opgenomen in Kiota Children’s Support Center in Thika, Kenia. Kiota betekent ‘nest’ in het Swahili en staat symbolisch voor zorg, warmte, aandacht en liefde om vervolgens een kind met vertrouwen uit te laten vliegen. 

Hoe de samenwerking begon

Nadat we in mei 2023 een oproep hadden geplaatst voor een goed doel, sprong Yvette Boltze, de oprichter van stichting Kumbatio hier met al haar enthousiasme uit tijdens haar presentatie. Ze staat duidelijk met heel veel passie voor het verbeteren van de levens van ‘haar’ kinderen in Kenia en woont ook nog eens in Empel. Dit maakt het extra leuk maakt om als Kind Centrum ’t Wikveld met onze stichting Wikveld4Africa uit Empel te gaan samenwerken met een stichting uit Empel. 

 

Wat gaan we doen en wat hebben we al gedaan?

We hebben verschillende plannen om te gaan doen voor Kiota Children’s Support Center waar de kinderen wonen zolang ze niet met hun familie herenigd kunnen worden. Hieronder staan de plannen die in chronische volgorde staan en bijgewerkt worden als er weer nieuwe plannen zijn. 

De resultaten van de plannen zijn terug te vinden door op het plan te klikken. 

  1. Sponsoractiviteit Dance24Live op 29 februari 2024
  2. Bezoek aan Kenia met 4 ouders, 4 kinderen en 2 leerkrachten